De Nieuwe Traditie payoff

Gérard Lentz – Raadgever van bedrijfsfamilies

Gerard-LentzGérard Lentz is eigenaar van Familieopvolging. Hij is geboren op 12 augustus 1962 te Eindhoven en de oudste zoon uit een gezin van oorspronkelijk vier kinderen.

Na zijn studie bedrijfskunde op Business Universiteit Nyenrode heeft hij gewerkt bij Procter & Gamble en Aegon. Als Corporate Change Consultant heeft hij jarenlang gewerkt bij KPMG Consulting. In 2001 heeft hij zich gevestigd als zelfstandig adviseur en ondernemer.

De afgelopen 20 jaren heeft hij een passie ontwikkeld voor familiebedrijven. Door met bedrijfsfamilies in gesprek te gaan over het proces van opvolging werd hij geraakt door hun passie maar ook hun worstelingen. Hij realiseerde zich drie dingen:

  1. Familiebedrijven zijn essentieel voor de Nederlandse economie,
  2. Veel bedrijfsfamilies willen hun onderneming ook de volgende generatie in de familie houden,
  3. De periode waarin opvolging plaatsvindt voor de onderneming kan heel risicovol zijn.

Sindsdien is hij raadgever van tientallen bedrijfsfamilies in hun transitie naar de volgende generatie. Hij coacht ondernemers en opvolgers, begeleidt de moedige gesprekken aan de familietafel, faciliteert besluitvormingsprocessen op strategisch en tactisch niveau en vertaalt deze naar consequenties in de besturing van familie en bedrijf.

Mensen die met hem werken ervaren hem als intuïtief, evenwichtig van geest, actie gedreven en vasthoudend. Hij houdt steeds meer van het leven en stelt ambitieuze doelen.

Gérard is een van de drie oprichters van De Nieuwe Traditie.

Contactgegevens

Telefoon: 06 5355 2746
E-mail: gerard@denieuwetraditie.nl

Onze andere experts

Kees Burghgraef
Ellen Luten
Erik van Riet
Judith Peeters